Överst

Hyppeln – promenad, restaurang och rökeri

Promenera på Hyppeln

Är det bara en enda promenad man ska ta i skärgården så ligger Hyppeln bra till. Trots att ön är belägen längst ut i västerhavet av alla Göteborgs bebodda skärgårdsöar. Och trots att det krävs två färjor för att ta sig hit.

Vandringen runt Hyppeln tar dig till havet och här promenerar du verkligen med omedelbar närhet till det stora blå. Det är storslaget, intagande och helt enkelt väldigt vackert. Så länge vädret är någorlunda bra vill säga. En promenad när västanvinden piskar på i fejjan kräver rikligt med tålamod och bra kläder. Västra stranden är exempelvis helt oskyddad från vågor och bränningar.

När du stigit av färjan så bege dig åt höger. Du har nu ungefär en timmes vandring framför dig på stigar, småvägar och steniga partier. Du bjuds många vackra vyer. Holmar och skär i öst syns långt från det höga berget Jättehövvet. Rörö siktas i norr men framförallt det betagande sceneriet i väst. Gör en liten avstickare upp på Hyppelns topp, Storewale, vid vattentornet. Öns stoltheter, fotbollsplanen och havsutsikten, ligger framför dig. På Hyppeln bor cirka 200 personer hela året om men på sommaren är gästhamnen fullpackad och flanörerna många. Restaurang Hyppeln och rökeri lockar. Hyppeln är ett autentiskt fiskesamhälle och ett närmst idealtiskt promenadstråk.

Hyppeln Restaurang & Rökeri Stora Oset

Som vi nämnde är de många som kommer till Hyppeln på sommaren för restaurangen och rökeriet. Här hittar du sålunda Restaurangen och rökeriet med den talande namnet “Stora Oset”. Restaurangen och rökeriet är öppet i maj till september och bjuder på egenrök fisk och skaldjur, a la carte och mycket annat gott.

Karta Hyppeln


Visa större karta

Fler sidor om Hyppeln:

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes