Överst

Gårda

Promenera i Gårda

Nästan mitt stan och alldeles vid Ullevi. Det är inte första tanken som slår en när promenadtips ska ges. Men Gårda har Gullbergsån och Stampens Kyrkogård. Och med dem natursköna promenadstråk. De nyttjas kanske mest av lunchande kontorsarbetare eller omkringboende. Men faktum är att det centrala läget gör att färden till Gårda för utflykt eller promenad blir kort och väl värd uppoffringen.

Gårda och promenera mitt i city fast ändå inte

Vid dammanläggningen forsar vattnet ut i Gullbergsån från Mölndalsån söderifrån och Fattighusån västerifrån. En gång flottades det timmer på Mölndalsån. Det kom från sjöarna Landvetter och Råda. Det har även funnits livlig pråmtrafik på Mölndalsån, när industrierna började växa upp. En promenad kan förslagsvis börja vid Mölndalsån uppe vid Burgårdsparken och norrut längs Ävägen. Efter att passerat Ullevi och Ullevigatan kan man med fördel ta vägen genom Stampens Kyrkogård med sina vilobänkar och därefter gå tillbaka på andra sidan Gullbergsån med de moderna kontorshusen. År 1990 noterade Sportfiskarna ett rekord för fångad brax i Göteborgsområdet. Den gamle braxen vägde 5,35 kilo och togs i Gullbergsån.

Är du ute efter ett prisvärt och bra boende i Gårda rekommenderar vi att du tar en titt på Spar Hotell Gårda, ett hotell, precis som namnet avslöjer, mitt i vackra Gårda med gångavstånd till city.

Karta Gårda


Visa större karta

Fler sidor om Gårda, Göteborg
Wikipedia om Gårda
Gårda Restaurang & Café

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes