Överst

Centrala hotell

För dig som ska besöka Göteborg och är på jakt efter ett hotell som ligger “mitt i smeten” har vi skapat en lista på 12 Hotell i Centrala Göteborg.

Comfort Hotel City Center

PRIS: Fr. 510 kr/natt, Fr. 690 kr/natt dubbelrum
Billigt Hotell i Göteborg ett stenkast från Avenyn och med bekvämt gångavstånd till Göteborgs samlade nöjen…

Elite Plaza Avenue

PRIS: Från 800 kr/natt
Detta är hotellet för dig med höga krav på ditt boende. Ett femstjärnigt, charmigt, klassiskt och elegant hotell med perfekt läge nära city. Runt hörnet väntar operan, centralstationen och Göteborgs alla trevligheter.

First Hotell Avalon

PRIS: Från 998 kr/natt
Ett av Göteborgs mest omtalade hotell. Beläget på Kungstorget är läget för hotellet så centralt det bara går; shoppingstråket precis utanför hotelldörren och omedelbar närhet till stadens samlade nöjen, upplevelser och sevärdheter.

Elite Park Avenue

PRIS: Från 1250 kr/natt
Vill du bo centralt i Göteborg är detta hotellet för dig. Idealiskt beläget mitt på Avenyn bara ett stenkast ifrån Götaplatsen och statyn av Poseidon hittar du Göteborgs hjärta precis utanför hotellrummet. Restauranger, shopping, nöjen – det är bara att välja.

First Hotell G

PRIS: Från 978 kr/natt
Tar du tåget till Göteborg kan du nästan åka rakt in i First Hotel G; hotellet ligger nämligen precis i anslutning till Centralstationen. Beläget i centrala Göteborg är hotellet bara ett stenkast från populära shoppingmekkat Nordstan och stadens samlade nöjen och aktiviteter.

Lorensberg Hotell

PRIS: Från 950 kr/natt.
Precis som namnet avslöjar är det här hotellet beläget i Göteborgska “Lorensberg”, ett elegant område i centrala Göteborg granne med allt roligt; restauranger, shopping, sevärdheter och upplevelser.

Mornington Hotell

PRIS: Från 877 kr/natt
Hotell Mornington är ett hotell i Göteborg, centralt beläget mitt på Avenyn med obetydligt gångavstånd till allt som inre Göteborg har ett erbjuda i form av shopping, museer, nattliv och nöjen. Modernt inredda rum med gratis Wi-Fi, kabeltv och bekväma sittmöbler.

Hotel Gothia Towers

PRIS: Från 877 kr/natt
Att bo på Hotell Gothia Towers är som är flytta rakt in i hjärtat av Göteborg. Nära granne med Liseberg, Universeum och Scandinavium, och bara ett par kvarter från Avenyn, är detta hotellet för dig som vill uppleva Göteborg.

Radisson Blu Scandinavia

PRIS: Från 801 kr/natt
För dig som vill ha ett bekvämt, lyxigt boende i centrala Göteborg är Radisson Blu Scandinavia hotellet för dig. Fräscha, moderna rum med gratis Wi-fi, luftkonditionering, förvaringsskåp och sköna sängar. Centralstationen och Nordstan som granne.

Scandic Crown

PRIS: Från 1010 kr/natt
Med hela Göteborgs stora famn av nöjen, shopping och upplevelser precis runt hörnan ligger Scandic Crown strategiskt beläget både för avkoppling och aktiviteter. För dig som vill ta det lugnt erbjuder hotellet flera möjligheter, ex. bastu, solarium och jacuzzie.

Scandic Rubinen

PRIS: Från 992 kr/natt
Avenyn är synonymt med hjärtat av Göteborg och bokar du rum på Scandic Rubinen hamnar du mitt på Avenyn och följaktligen i händelsernas centrum. Här har du nära till alla attraktioner och nöjen, shopping och restauranger, museer och evenemang.

Scandic Opalen

PRIS: Från 877 kr/natt
Som gäst på Scandic Opalen har du nära till allt i Göteborg City. Strategiskt beläget på Engelbrektsgatan kan du promenera till populära utflyktsmål såsom Liseberg, Universeum, Scandinavium eller till shopping, restauranger och nöjesliv på Avenyn.

Vad är centrum?

Det är inte helt oproblematiskt att definiera vad “hotell i Göteborg centralt” innebär, eftersom det inte finns något konsensus av vad som är Göteborg centrumkärna. Besökaren skulle sannolikt påstå att ett hotell i Göteborg som ligger centralt är beläget någonstans i närheten av Avenyn. (Och frågar man barnen, skulle de sannolikt säga att ett hotell i Göteborg nära Liseberg, är ett centralt hotell!) Men personligen skulle jag snarare definiera ett hotell med centralt läge, som ett boende nära Kopparmärra – den berömda statyn på Kungsportsplatsen. På så vis kan man också påstå att First hotel Avalon, som ligger mindre än ett stenkast från denna plats, verkligen är ett hotell i Göteborg med centralt läge.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes