Överst

8 aktiviteter i Göteborg – konst, kultur, action och musik

1. Besök Botaniska Trädgården

Att besöka botaniska trädgården i Göteborg är en aktivitet att njuta för både kropp och själ. Här kan du promenera och vila i den vackra naturen, ta en kaffe eller rusta för en maffig picknick. En av nordens vackraste platser och Norra Europas största största botaniska trädgård. En underbar aktivitet för både familjen som för ensamflanören.

Läs mer om Botaniska Trädgården

2. Gå på Guidade Turer

För dig som inte känner Göteborg speciellt väl eller för dig som helt enkelt vill veta mer om stadens fantastiska historia är en guidad tur en givet alternativ. Det finns massor av turer att välja mellan och oavsett om du vill veta mer om stans historia eller nutid, har Göteborg stad något att erbjuda.

Läs mer om Guidade turer.

3. Besök härliga Göteborgsoperan

Att gå på Göteborgsoperan är mer än bara en aktivitet att företa sig, det är en upplevelse som du kommer bära med dig i resten av livet. Och släng alla föreställningar om snobbig operaestetik och esoterisk navelskådning: Göteborgsoperan är öppen för alla sinnen och välkomna sina besökare med en lika öppen famn som havet den är belägen vid.

Läs mer om Göteborgsoperan

4. Museum och Utställningar

Att gå på museum och utställningar i Göteborg är för den kulturellt intresserade att likna vid fri lejd på ett rikligt dukat smörgåsbord. Massor att välja mellan och den givna klassikern bland aktiviteter i Göteborg för turisten och tillfällesbesökaren.

Läs mer om Museum

5. Lovely Liseberg

Det kan tyckas självklart att ta med Liseberg på en sådan här lista, men alternativet är förstås också otänktbart. Inte minst i dessa tider då Liseberg är större, bättre och roligare än någonsin att besöka. En sommar utan Liseberg är helt enkelt ingen sommar alls, åtminstone om du har småttingar. Läs mer om Liseberg

6. Teater

Göteborg har sedan många år tillbaka en yvig teaterscen med ett brett utbud av föreställningar. Klassiker och nutida storverk blandas med de små teatrarnas vitala nytänkande på ett uppfriskande sätt och det är alltid långt till det överspända och pretantiösa. Även för dig som aldrig gått på teater skulle vi rekommendera att göra slag i sak när du besöker Göteborg.

Läs mer om Teater

7. Slottskogen Göteborg

Har du ingen budget att tala om men likväl vill ha en aktivitet i Göteborg som bjuder på både natur, djur och glada människor är ett besök i Slottskogen det perfekta valet. Sälar, pingviner och älgar att beskåda, stora grönområden för att grilla, äta, dricka och umgås, uppträden med livemusik…det är bara att ta för sig!

Läs mer om Slottsskogen

8. Trädgårdsföreningen Göteborg

På Trädgårdsföreningen mitt i centrala Göteborg kan du njuta av natur, nygräddade våfflor och en vacker, avkopplande miljö på samma gång. För ynka 20 kronor får du en heldag i parken och här finns roliga aktiviteter för både vuxna och barn.
Läs mer om Trädgårdsföreningen

Powered by WordPress. Designed by WooThemes