Överst

Vargö

Oavsett om du söker ett fint utflyktsmål i form av sol och bad eller en fin naturupplevelse med ovanliga miljöer är Vargö ön att bege sig till. Vargö ligger i de västra delarna i Göteborgs södra skärgård, strax nordväst om Styrsö. Nästan hela ön är naturreservat. Den som besöker Vargö utgår från Stjärnvik där en stig leder in på ön. Stigen går genom krattskog till badplatsen Bälviken och därifrån kan man ta sig vidare till olika naturmiljöer och andra badplatser.

Vargö är till stor del en grön ö med mycket växtlighet. On har ett flertal olika sorters biotoper som strandängar, saltängar och ekskog. Här finns många små vikar med sandstränder och bergshällar. Landskapet är varierande och på sina håll påtagligt kuperat med sprickdalar som genomskär ön ner till vikarna och stränderna. De olika miijöerna gör att ön blir vacker och inbjudande för ögat.

Det går utmärkt att fiska eller fågelskåda för den som så önskar. På ön finns många sångare, till exempel trädgårds sångare, grönsångare och svarthätta. Den som har tur kan få syn på morkulla i dungarna. I den stora viken på nordsidan finns på hösten mycket änder och knölsvan.

Sandstränderna och klipphällarna är utmärkta för sol och bad. Bälviken är den populäraste badplatsen, här finns även allmän toalett. Att vandra omkring på ön en vacker dag är ett givande tidsfördriv. Titta på de olika naturmiljöerna och biotoperna och njut av havet som slår an mot klipporna.

Karta Vargö


Visa större karta

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes