Överst

Nääs – promenera & Nääs Slott

Promenera Nääs

Tänk dig en fager insjö, ett ståtligt slott, luftiga lövskogar, välskötta parkområden och en kulturhistorisk miljö. Då är du tre mil nordost om Göteborg, på Nääs. Och med underbara promenadmöjligheter.

För hundra år sedan inleddes den moderna slöjden på Nääs slöjdseminarium. Hit kom elever från alla världsdelar. En del med tåg till Flöda för vidare färd med ångbåt till Nääs. Än idag finns spår från denna kulturhistoria, till exempel i byggnadernas snickarglädje och alla evenemang i folkdans, slöjd och hantverk.

Nääs slott är från 1600-talet och har idag Sveriges mest välbevarade 1800-tals interiör med dagliga guidningar under sommartid.

En promenad från slottet och ut i parken är given. Vyerna över Sävelången är betagande både i väst och öst. I parken finns bland annat utsiktstorn, kungasten med gamla kungars inristade signaturer och den gamle slottsherrens pampiga grav där det enligt sägnen ska finnas en tunnel till slottet när han väl väcks till liv igen.

En promenad längs Sävelångens västra sida startar vid gamla bränneriet Mellannääs och blir till en hel mil lång via strandpromenad och skog ned till Floda och tillbaka längs sjöns norra sida och åter till slottet.

Nääs Slott

För många människor är Nääs främst känt för vackra och händelserika Nääs slott. Speciellt sker det mycket här på sommaren, konferenser, kurser, aktiviteter och besökare från alla världens hörn som vill njuta av den speciella och rogivande atmosfären på Nääs Slott. Du kan boka rum på Nääs slott via deras hemsida.

Karta Nääs


Visa större karta

Mer om Nääs Slott:

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes