Överst

Långedrag

Promenera Långedrag

I Långedrag har man inte bara utsikt mot havet. Här finns också en dammutsikt. Den ligger på Försvarsgatan och är ett minst sagt udda inslag i en miljö så präglad av havet. I Långedrag möts älven och havet. Här finns vindarna för kappsegling, ett helgnöje för såväl seglare som åskådare. Området kring Gamla hamnen har slingrande och smala gator. Husen är uppförda under olika tidsperioder, sekelskifteshus och ännu äldre byggnader blandas med nyare hus med ibland spektakulära arkitektoniska snitt. Vissa smälter in relativt väl, andra utgör ett mer eller mindre drastiskt stilbrott. Nedanför byggnaderna mot havet finns en terrassering i natursten från den tid då Långedrag var en badort där badgästerna minglade och beskådade havet.

En promenad runt Långedrag ger ett slags snabb odyssé från 1800-talets genuina, arbetare och fiskeläge till senare tiders nyrikedom i form av pampiga, havsnära skrytvillor. Du kan inleda promenaden vid Talattagatans parkering. Strosa vidare ned till vattnet norrut runt Gamla hamnen. Följ Solhöjdsgatan längs kajen tills du kommer in på den lilla stigen. Fortsätt mot på Försvarsgatan och blicka ut på smågatorna med vyer mot havet.

Karta Långedrag


Visa större karta

Mer om Långedrag:

Långedrag Värdshus

För dig som vill äta gott och njuta av den vackra havsutsikten sittandes snarare än gåendes rekommenderar vi (Nya) Långedrags värdshus som är inrymt i Sjösäkerhetens Hus som i sin tur ägs och drivs av Svenska Sjöräddningssällskapet. Här kan du njuta av en havsinspirerad à la carte, god husmanskost och en så kallad seglarmeny med lite mer lätta rätter. Dagens lunch serveras 11.30 – 14.30.

Hemsida: Långedrags Värdshus

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes