Överst

Härlanda Tjärn

Promenera Härlanda Tjärn

På vintern såvida isen lägger sig skottas Härlanda Tjärn eller “Tjämet” som det kallas, för skridskoåkare. Det här är med andra ord en välbesökt och välskött sjö. Dessutom i direkt förbindelse med Skatås och Delsjöterrängen via ett överflöd av stigar och leder mellan de olika områdena.

Med andra ord, på en promenad eller löptur kring Härlanda är du sällan ensam. Här finns bryggor och bad, lekplats, utomhusdusch grillplats, café och parkbänkar längs fina, välskötta stigar.

Härlanda Tjärn har Blå Flagg

Tjärnen är relativt grund, fem meter som djupast i mitten. Den är humusrik vilket ger dess brunfärgade vatten. Vattnet är dock, färgen till trots, så rent att det blivit kvalitetsmärkt med Blå flagg – ett bevis på att sjön uppfyller högt ställda krav på vattenkvalitet, miljöinformation, service och säkerhet.

Fiskebrygga finns på västra sidan. Med en hel del tur och lite skicklighet kan du fånga en sutare, gädda, abborre, regnbåge eller mört. Omgivningar med mest lövskog ger en luftig atmosfär. Promenad, cykel- och löpvägarna är många. Liksom antalet besökare varje år. Och det är inte så konstigt. Härlanda Tjärn är ett vackert naturområde med miljöer som inspirerar både avkoppling och umgänge.

Härlanda Tjärn – Badplats

Som vi skrev tidigare är vattnet i Härlanda Tjärn väldigt rent och sjön och likaledes ett populärt mål för bad på sommaren. Inte minst är det en bra badplats för barnfamiljer, med sitt långgrunda, rena vatten. Bryggor finns att tillgå samt bra platser att sola på.

Karta Härlanda Tjärn


Visa större karta

Fler sidor om Härlanda Tjärn:
Wikipedia sida
Om Härlanda Tjärn på Goteborg.se

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes