Överst

Snabbguide för turisten

  • Guidade Turer: Turistbyrån på Kungsportsplatsen är den bästa utgångspunkten för den som vill hitta rätt bland säsongens guidade turer i Göteborg och diverse utflykter. Där säljs även biljetter till konserter, teaterföreställningar och idrottsevenemang. Ytterligare en turistbyrå hittar du på Nordstadstorget mitt i Nordstan.
  • Göteborgsoperan: Göteborgsoperan vid Lilla Bommen, i hamnen invid Nordstan, invigdes hösten 1994 och ersatte då den gamla Stora Teatern Kungsparken – Storan från 1859 – som musikteater.
  • Museum: Det finns gott om museum i Göteborg. Göteborgs större museer har under sommaren öppet varje dag. Göteborgskortet, som säljs på turistbyråerna, ger i allmänhet fri entré eUer rabatt på utställningar med förhöjt pris. De flesta kyrkor är öppna ett par timmar mitt på dagen och har fri entré. Information om öppettider finns på turistbyråerna vid Kungsportsplatsen och Nordstadstorget.
  • Slottsskogen Göteborg: Slottsskogen sydväst om stadskärnan (utgå från Linnéplatsen) är Göteborgs populäraste park och används till allt mellan picknick och bungyjumping. Den har uråldriga anor. Gustav II Adolf skänkte redan 1624 marken till göteborgarna.
  • Teater Göteborg: Det kan i flera avseenden vara en fördel att slippa vara huvudstad. Göteborg har inga nationalscener eller instituationer som måste spegla allt som händer.
  • Trädgårdsföreningen Göteborg: Trädgårdsföreningen med entrén mitt emot Stora Teatern är en av Sveriges äldsta offentliga parker. Den grundades redan 1842 på mark som hade blivit ledig när de gamla försvarsvallarna raserades. I början var Trädgårdsföreningen en exklusiv botanisk klubb där man köpte ett medlemskap som gav gratis inträde och en år% bonusutdelning av fröer.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes