Överst

Guidade Turer

Turistbyrån på Kungsportsplatsen är det bästa avstampet för den som vill hitta rätt bland säsongens guidade turer i Göteborg och diverse utflykter. Där säljs även biljetter till konserter, teaterföreställningar och idrottsevenemang. Ytterligare en turistbyrå hittar du på Nordstadstorget mitt i Nordstan. För att hjälpa dig en smula på traven har vi här nedanför listat några av Göteborgs mest populära Guidade turer.

Paddanbåtarna

Paddans mristbåtar ger på mindre än en timme en summarisk genomgång av Göteborgs stadskärna som den ser ut från vallgravarna, kanalerna och älven. Båtarna är knubbiga och tillplattade i designen för att kunna pressa sig under de 20 broarna. Avgångsplatsen ligger vid Kungsportsbron – mellan Turistbyrån och Stora Teatern.

Göteborgståget – populära turer på sommaren

Göteborgståget är ett minitåg som på 40 minuter avverkar innerstaden med start vid Trädgårdsföreningen. Den som före¬ drar ett mer äkta rälsfordon kan åka Ringliniens guidade tur. Ringlinien kör spårvagnar som egentHgen har pensionerats. Guidevagnen är från 1928, men Ringlinien kör även viss vanlig linjetrafik med specialtaxa. Vid vackert väder används »sommarverandan«, en öppen släpvagn från 1906.

Älv-Snabben

Älv-Snabben är en båt som avgår från Lilla Bommen och via Norra Älvstranden (Lundbystrand-Lindholmen-Eriksberg) på Hisingen kör till Klippan. Turen tar 25 minuter. Älv-Snabben hör till kollektivtrafiken. Det är samma taxesystem som på spårvagnar och bussar, vilket gör den till ett billigt rundtursalternativ i hamnen.

Norra Älvstranden

Norra Älvstranden – hamnstråket utmed Hisingens sydsida med huvudområdena Eriksberg, Lindholmen och Lundbystrand (före detta Götaverken) har sedan slutet av 1980-talet förvandlats från öde industritomter till ett modernt kulturcentrum. Där finns också skolor, bostäder och småindustrier. Eriksberg med Eriksbergshallen i Blå Hallen (hotell, butiker och teaterlokal), Eriksbergskranen och gourmetkrogen Westra Piren lockar allt fler besökare. Den före detta varvskajen har ersatts av en träbrygga. På Eriksberg byggdes en noggrann kopia av ostindiefararen Götheborg, som år 1745 förliste utanför Älvsborgs fästning. Eriksbergskranen, som är hamnens mest imponerande minne från varvsepoken, är 80 meter hög och en populär utsiktspunkt.

Ångfartyget Bohuslän

Ängfartyget Bohuslän byggdes 1914 och är den sista skärgårdsångaren på Västkusten. Bohuslän gick i linjetrafik mellan Göteborg och Gravarne (nuvarande Kungshamn) fram till början av 1960-talet. Numera sköts fartyget helt ideellt och pysslas om som ett flytande museiföremål. Under sommarhelgerna går Bohuslän heldagsturer från Stenpiren med stopp bland annat i Marstrand, Kyrkesund och MoUösund. På onsdagarna gör ångaren kortare rundturer i Göteborgs skärgård. Biljetter kan köpas på turistbyrån vid Kungsportsplatsen eller ombord.
Hemsida: Steamboat.o.se

Powered by WordPress. Designed by WooThemes