Överst

Fjällbo, Fjällbo Park

Promenera i Fjällbo, Fjällbo Park

Söker du goda utsikter? Då är det till Fjällbo Park i Utby du ska ta dig. Inget ställe i Göteborg ger en sådan vy över hela Göteborg som uppe på Fjällbos utsiktsplats. Blicken når ända ut till Västerhavet och vänder du den söderut kan du också skåda Sävedalen. Två storheter på en gång.

Här finns gott om promenadstigar, slingan är 5 kilometer lång, med många avstickare. ömsom är det lugna gatan men stundtals bergigt och brant så ta på rekorderliga skodon.

Fjällbo är även ett klätterområde, här tränar bergsbestigare med höga mål. Det finns såväl naturligt säkrade leder som bultade leder för de mer erfarna. Hollywood-väggen, en av de mer kända väggarna i Göteborg, är en del av detta system.

Fjällbo Ängar

Längst upp på leden kommer du fram till Bergsjön med badplatser. På vägen passerar du det 3 000 år gamla bronsåldersröset, vattentornet, Fjällbo ängar och Fjällbodammen.

Att promenera i Fjällbo är spännande. Inte bara för utsikterna utan även för den sagoliknande miljön med märkliga trappor och stigar i trolsk skog. Trots sin storslagenhet är parken relativt lite besökt. Det hindrar inte att det är ett av de mest givna utflyktsställena i Göteborg.

Du kan läsa mer om Fjällbo Park på Familjebostäder här.

Karta Fjällbo


Visa större karta

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes