Överst

Finnsjön

Promenera vid Finnsjön i Mölnlycke

Det sägs att varje lördagsmorgon klockan 7.00, året runt, vandrar ett gäng herrar ner mot Finnsjön utanför Mölnlycke för att bastå tillsammans. Så just den tidpunkten kan man ju undvika ett besök.

Annars är det fritt fram året mnt. Och sjön runt. För promenaden sträcker sig runt hela sjön och innebär en sträcka på cirka 6 kilometer på varierande underlag. Här finns motionsspår mellan 1,4 – 6,2 kilometer. Vildmarksleden mellan Hindås och Göteborg passerar Finnsjön.

Här ligger även Sjövallas friluftsanläggning Finnsjögården, med fika, bastubad och dopp i sjön för den som vågar. Här finns dock ingen egentlig badplats. Dock är det en del som hoppar i här på sommaren, och simmar en tur med den härliga naturen som enda åskådare.

En vacker, kall vinterdag kan sjön bjuda en berikande skridskotur. Övrig tid frekventeras sjön av bland annat orienterare som tränar att hitta runt sjön.

Promenaden går över spångar, längs vatten, in i skogar och förbi änder. Finnsjön är inte speciellt känt. Det innebär att du sällan möter någon annan en kulen tisdag i oktober, men den du möter förstår att uppskatta Finnsjöns lugn och skönhet. Behöver du inspiration för dina tankar, nya idéer eller bara rensa hjärnan är Finnsjön ett utmärkt val.

Karta Finnsjön


Visa större karta

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes