Överst

Delsjön Göteborg – Delsjöarna

Promenera runt Delsjön

Delsjöama är ett system av sjöar, ett enda stort rekreationsområde med möjlighet till kanoting, skridskoturer, skidåkning, bad och cykelturer. For att inte tala om backhoppning och närmast obegränsade promenadvägar och löpstigar. Området bjuder också fiske med gädda för fiskarna och fåglar som storlom för ornitologerna.

Här finns tallskogsklädda höjder, smala dalgångar med lövskog och våtmarker och välväxande ädellövskogar i backarna ned mot Staden. Promenadsträckan runt Lilla Delsjön är 4,2 kilometer och runt Stora Delsjön (3) 7,5 kilometer. Vill du ta båda på en gång är det 9,5 kilometer. Men om du bara vill ta en kort promenad så rekommenderas start vid badet efter Alfred Gärdes Väg. Här kan du spatsera en strandpromenad med vida utsikter. Vill du motionslöpa finns mycket att välja på, du kan även kombinera med Skatas motionsslingor. Men det är kuperat.

Delsjöarna är viktiga för Göteborgs vattenförsörjning. Vatten hämtas från Göta Älv och pumpas upp till Delsjöama för en första naturlig rening. Till Delsjöområdet hör även Delsjöns Golfbana. Du behöver inte vara golfkunnig för att uppskatta en promenad i den välskötta golfmiljön.

Delsjön Göteborg – Delsjöns Golfbana & Golfkrog

För dig som är golfintresserad finns det fantastiska möjligheter att spela golf i en härlig miljö. Delsjö Golfklubb är en av de äldsta golfklubbarna i Göteborg med ursprung i tidigt 60-tal (Beslut om byggandet av en golfbana inom det s k Delsjöreservatet fattades i september 1959 efter många års debatter och diskussioner). Idag uppgår medlemsantalet i Delsjöns Golfklubb till 1270. Under 2004 byggdes samtliga greener och greenområden om och idag kännetecknas Delsjö-banan som en medelsvår park- och skogsbana i underbart vacker och välvårdad natur.

Hemsida Delsjöns Golfklubb: Degk.se
Wikipedias sida om Delsjön

I anslutning till Golfbanan finns Delsjöns Golfkrog, en förstklassig facilitet med god mat och möjlighet till avkoppling efter en härlig golfrunda. Här serveras dagens lunch mellan 11-15 och under sommaren är det full aktivitet med såväl cateringen som konferenser och upplevelser.

Hemsidan Delsjöns Golfkrog: delsjogolfkrog.se

Karta Delsjön Göteborg


Visa större karta

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes